La Parcul Zoologic Turda, cheltuielile au crescut de 5 ori, fără nici o activitate?!

Partidul Mișcarea Populară (PMP) Turda aduce în atenția publică o situație pentru care dorim lămuriri publice din partea directorului Serviciului Public Parc Zoologic și de Agrement Turda: de la începutul anului până în prezent, cheltuielile au crescut de peste 5 ori, deși… nu există nici o activitate!

 

În luna ianuarie 2016, domnul director Mate Csaba a raportat cheltuieli totale de 25.854 lei. În luna februarie 2016, cheltuielile totale au ajuns la 94.638,26 lei, iar în luna martie 2016 acestea au crescut și mai mult, până la 132.355,23 lei. La un calcul simplu, rezultă o creștere de peste 5 ori a cheltuielilor, în condițiile în care obiectivul este închis!

Așteptăm ca domnul director să explice public cum se pot cheltui sume lunare atât de mari, ținând cont de următoarele cheltuieli efectuate:

– în luna februarie, cheltuielile cu hrana animalelor s-au ridicat la 5.756,78 lei, iar în luna martie au fost de 6.107,76 lei. Despre ce animale este vorba?! Câte sunt și care este norma de hrană per animal?

– în luna februarie, cheltuielile cu medicamentele s-au ridicat la 7.229,49 lei, iar în luna martie au ajuns la 9.357,58 lei. Bănuim că nu poate fi vorba de medicamente pentru digestie, având în vedere sumele mari exemplificate anterior, așa că întrebăm: Despre ce animale bolnave este vorba? De ce boli suferă? Este vorba despre o epizootie, având în vedere sumele imense care apar cheltuite pentru medicamente sau cum se explică?

– în luna ianuarie, cheltuielile cu salariile de bază (fără alte sporuri), însumau 18.970 lei, iar apoi au crescut la 57.536 lei, în luna martie. Cum se explică această creștere? Câți angajați erau în luna ianuarie și câți erau în luna martie? Cum se repartizează acești angajați, conform statului de funcții? Care este salariul mediu? Dar care este venitul directorului și unde se poate accesa declarația de avere, care trebuie să fie publică?

– care este motivația privind creșterea cheltuielilor de 5 ori, doar într-un singur trimestru?

Pentru a da posibilitatea celor interesați să studieze structura cheltuielilor Serviciului Public Parc Zoologic și de Agrement Turda, anexăm documentele care conțin cheltuielile de la acest serviciu.

Presedinte PMP TurdaAdrian Nap

ANEXE:

Execuția bugetară pe luna IANUARIE

Execuția bugetară pe luna FEBRUARIE

Execuția bugetară pe luna MARTIE

POSTED BY
PMP Turda

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright 2021 All Rights Reserved - PMP Turda