PMP Turda: Suntem singurul partid care propunem reducerea impozitelor locale cu 20%! Vezi și alte propuneri din programul nostru!

PMP Turda este singurul partid care, înaintea alegerilor locale din 5 iunie 2016, își asumă reducerea impozitelor pe locuințe, cu 20%! Pentru ca acest lucru să devină posibil, avem nevoie de sprijinul dvs, atunci când veți decide pe cine puneți ștampila de vot! Împreună, putem schimba Turda în bine și vă putem aduce o speranță!

 20% mai puțin impozit pe locuințe! Reducerea impozitelor pe locuință este posibilă, legal conform actualului Cod Fiscal, care prevede că impozitul pe locuințele deținute de persoane fizice se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% și 0,2% la valoarea impozabilă a locuinței, calculată conform legii, pe metru pătrat. În acest moment, partidele care au făcut parte din Consiliul Local, respectiv PSD, PNL, ALDE, UDMR, PPUSL și PND (care au intrat în 2012 pe listele acestor partide sau au migrat ulterior), au votat aplicarea unei cote procentuale de 0,1%. PMP Turda propune aplicarea cotei minime prevăzute de Codul Fiscal, respectiv de 0,08%, ceea ce ar duce la micșorarea valorii impozitelor pe locuințe cu 20%, în cazul în care vom câștiga alegerile locale.

Dvs decideți dacă apreciați sau nu această măsură pe care vrem s-o punem în aplicare și suntem singurii care am menționat-o!

Proiectul ”Produs de Turda”. Un alt proiect EXCLUSIV al PMP Turda vizează dezvoltarea economiei locale și zonale. Cum se poate face acest lucru? Cu sprijinul administrației locale, în cazul în care dvs ne veți acorda votul, vom dezvolta un program PRODUS DE TURDA și/sau PRODUS DE PE ARIEȘ, care ar sprijini producătorii locali, prin identificarea produselor care se fac la Turda sau în zona noastră, urmată de promovarea proiectului, astfel încât să determinăm turdenii să sprijine economia locală, prin achiziționarea produselor locale.

Care ar fi efectul? Consecința acestui proiect ar putea avea efecte substanțiale, atât imediate, cât și cumulate în timp. Promovarea achiziționării produselor de Turda, prin implicarea administrației locale, care ar realiza un parteneriat cu intreprinzătorii locali, ar putea genera o creștere a activității economice a acestora, care s-ar reflecta și asupra bunăstării localității:

– crearea de noi locuri de muncă (ca o consecință a dezvoltării activității economice)

– asigurarea unor prețuri corecte pentru populație

– sume mai mari de bani, care vor fi repartizate, sub formă de cotă parte (conform legii) din TVA și din profit, la bugetul local (posibilități mai mari de investiții)

– dezvoltarea unui spirit comunitar mai accentuat, care apoi ar permite aplicarea altor proiecte care vizează implicarea responsabilă a comunității

Dacă vreți să ne dezvoltăm și să avem un viitor, care depinde de implicarea noastră, atunci ajutați-ne să putem pune în practică ceea ce ne dorim!

Proiectul ”Administrație eficientă, interactivă și transparentă”. Acest proiect al PMP Turda este unul mai amplu, constituit din mai multe subcapitole:

– Transparență bugetară. Fiecare turdean are dreptul să știe, în orice moment, câți bani are Primăria (din taxe, impozite, alte surse), pe ce se cheltuie acești bani și vom solicita cetățenilor să sugereze variante de reducere a acestor cheltuieli. Preconizăm că, într-un an de zile, cheltuielile administrației locale ar putea scădea cu 20%, suma de bani rezultată urmând a fi alocată investițiilor.

 Investiții prin consultarea turdenilor. Bugetul disponibil pentru investiții va fi făcut public, în fiecare an, astfel încât cei interesați să știe câți bani are municipalitatea la acest capitol. Investițiile se vor realiza prin implicarea cetățenilor, din diverse zone ale orașului, prin intermediul unui sistem informatizat online, care va permite fiecărei persoane să ia propria decizie privind variantele de investiții. Astfel, orice investiție va avea la bază decizia cetățenilor!

– Servicii online. Multe dintre serviciile oferite de administrația locală, către cetățean, pot fi eficientizate prin intermediul unor sisteme care să asigure interacțiunea cetățean – administrație locală prin intermediul internetului. Foe că este vorba de anumite avize, adeverințe sau alte documente, acestea se pot solicita și transmite online, așa cum se procedează și în alte state civilizate. Pentru aceasta este nevoie de o platformă online creată pentru acest tip de interacțiune (la Cluj este un puternic centru IT, unde suntmulte societăți sau tineri care pot dezvolta astfel de platforme), de un soft care să ruleze pe această platformă și de… bunăvoință. Astfel, s-ar realiza și o eficientizare a muncii angajaților din Primărie, iar cetățeanul ar putea avea un control exact al propriilor documente solicitate, respectiv stadiul în care se află solicitarea.

– Aplicație ”Raportează o problemă”. În condițiile în care tehnologia evoluează aproape zi de zi, nu este normal să nu beneficiem de ea, pentru ca lucrurile să funcționeze sau să se rezolve mult mai repede. În ziua de azi, tehnologia permite oricărui posesor de smartphone să transmită anumite date/informații în timp real, iar administrația locală poate beneficia de această facilitate, prin crearea unei aplicații mobile, care să permită raportarea unor probleme de pe raza localității, fie că este vorba de un bec ars, de probleme în trafic, de raportarea unor câini comunitari violenți etc. În principiu, aplicația ar funcționa astfel:

– orice persoană poate raporta o problemă, prin intermediul telefonului mobil (smartphone), transmițând o fotografie făcută la fața locului

– tehnologia actuală permite identificarea zonei de unde s-a transmis informația (geolocație a smartphoneului sau coordonatele fotografiei realizate), așa că administrația locală poate ști exact zona din care s-a raportat problema

– geolocația permite inclusiv interacțiunea cu o platformă bazată pe Google Maps, care apoi să permită proiectarea unei hărți a localității, cu problemele raportate

– imediat după rezolvarea problemei, pe harta raportărilor, un steguleț roșu s-ar putea transforma într-un steguleț verde, astfel încât să existe o transparență totală în ceea ce privește problemele raportate, zonele de raportare și rezolvarea lor concretă

– o astfel de aplicație, integrată în platforma unei hărți online, ar permite eficientizarea intervențiilor și prezentarea unor date statistice privind timpul mediu în care o anumită problemă poate fi rezolvată

Sunt doar câteva dintre proiectele pe care vrem să le implementăm la nivelul administrației locale și suntem convinși că ele ar aduce o eficientizare a activității, dar și o interacțiune mai bună cu cetățeanul! Dacă vreți să ne dați o șansă să implementăm aceste idei, ajutați-ne să câștigăm alegerile!

Noi propunem soluții, nu povești! Cu votul dvs, soluțiile pot fi puse în practică! Votați Mărul! Votați Emil Moldovan la Primărie și PMP la Consiliul Local! 

PMP Turda – președinte Adrian Nap

POSTED BY
PMP Turda

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright 2021 All Rights Reserved - PMP Turda