PMP Turda vine cu soluții concrete pentru dezvoltarea Turzii! Avem idei, avem soluții, ajutați-ne să le punem în practică!

În campania electorală, reprezentanții altor partide fie vin cu proiecte fantasmagorice, fără să prezinte o sursă de finanțare concretă (invocarea ”fondurilor europene” nu e suficientă!), fie prezintă localitatea ca pe un adevărat ”dezastru”, fără nici o scăpare! PMP Turda are o altă viziune, concretă și coerentă, în cadrul programului electoral, care permite valorificarea potențialului uriaș de care beneficiem, dar și bunăstarea oricărui cetățean. 

 

Practic, în condițiile în care fondurile europene sunt mai mult o utopie, fie din cauza faptului că nu există linii de finanțare pentru ceea ce ne dorim, fie pentru că de la momentul elaborării proiectului și până la finanțarea sa există o perioadă de câțiva ani de zile (proiectul Salina, de exemplu, a demarat în 2005, iar finalizarea investiției a fost abia în 2009).

Din acest motiv, PMP Turda vine cu o soluție mult mai pragmatică și mai eficientă, care permite dezvoltarea mult mai rapidă a zonei și valorificarea potențialului turistic de care beneficiem (lacuri, nămol, zona Băi, ștrand etc). Soluția noastră constă în înființarea unei societăți pe acțiuni, prin subscripție publică, care ar permite oricărui turdean (și nu numai!) cumpărarea de acțiuni, la o valoare nominală stabilită. Astfel, capitalul financiar local, deținut de antreprenorii locali sau chiar de persoanele fizice interesate de valorificarea judicioasă a resurselor financiare, ar putea fi direcționat spre această societate comercială pe acțiuni, al cărui scop ar deveni tocmai valorificarea potențialului existent.

Evident, în această asociere ar putea intra și municipalitatea, însă numărul de acțiuni pe care l-ar deține, prin aport financiar sau de altă natură (terenuri în administrare etc), ar trebui limitat astfel încât viitoarea societate comercială pe acțiuni să nu poată fi controlată politic, ci doar prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor, unde fiecare acțiune contează și fiecare acționar, mai mic sau mai mare, are un cuvânt de spus. În acest mod, s-ar putea asigura independența viitoarei societăți față de politicul local și alegerea unui management bazat pe pregătire și eficiență, nu pe criterii politice.

Care este avantajul? Noua societate ar putea porni la drum cu un capital social semnificativ, rezultat din subscripția publică de acțiuni, care i-ar permite unele investiții. Evident, contribuția municipalității ar putea fi și ea destul de atrăgătoare. În acest mod, valorificarea potențialului zonei Băi Sărate s-ar putea face mult mai repede, iar viitorii acționari ar fi direct interesați de activitatea investițională, care ulterior le-ar aduce beneficii din profit (dividende).

O societate de acest gen ar putea dezvolta investiții benefice pentru comunitate, în ansamblul ei, dar și pentru cei care dețin acțiuni, în urma cumpărării lor prin subscripție publică, cum ar fi: aqua park, bazin de înot, amenajare lacuri pentru agrement, dezvoltare unități de cazare și alimentație, investiții în unități de distracție și timp liber. În câțiva ani, valoarea acțiunilor ar putea crește semnificativ, iar fiecare deținător de acțiuni ar avea beneficii directe de pe urma acestui fapt.

Bineînțeles, o astfel de variantă permite și elaborarea unor proiecte, cu ideea unor finanțări din bani europeni, dar avantajul va fi că societatea va dispune deja de un capital social însemnat, iar investițiile ar putea să se deruleze nestingherit, până în momentul în care proiectul european ar fi aprobat și apoi finanțat.

Nu este de neglijat faptul că, cu ajutorul unei publicități adecvate, un astfel de proiect ar putea atrage investitori însemnați, în condițiile în care numele localității este asociat cu obiectivul turistic de anvergură mondială, Salina Turda.

Noi propunem soluții, nu povești! Cu votul dvs, soluțiile pot fi puse în practică!

 

PMP Turda – președinte Adrian Nap

POSTED BY
PMP Turda

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright 2021 All Rights Reserved - PMP Turda